Ny bog om ansættelsessamtalen

Aktuel bog om ansættelsessamtalen

'Kort & godt om ansættelsessamtalen' udkom på Dansk Psykologisk Forlag februar 2022.

 

Det er en forskningsbaseret OG praktisk bog, om hvordan man bedst muligt kan forberede og gennemføre ansættelsessamtaler, der også forøger chancen for at finde gode medarbejdere. Bogen henvender sig til alle, der arbejder med ansættelsesprocesser og deltager i ansættelsessamtaler: ledere, HR -ansvarlige, deltagere i ansættelsesudvalg, tillidsrepræsentanter osv. Desuden vil ansøgere, studerende og udbydere af rekrutteringsydelser med fordel kunne læse bogen.


I en tid hvor virksomheder skriger på arbejdskraft, og hvor selv små fodfejl i rekrutteringsprocessen og i selve ansættelsessamtalen kan gøre det svært for en virksomhed at finde gode medarbejdere, er den nok mere aktuel end nogen sinde.


I stort set alle ansættelsesprocesser er der en samtale mellem ansøger og virksomhed. Men der er stor forskel på indhold og kvalitet af de samtaler, hvor både økonomi og menneskelige omkostninger står på spil for begge parter.

  

Det allervigtigste man derfor som virksomhed kan gøre er at planlægge og gennemføre ansættelsessamtaler på en måde, der øger sandsynligheden for at rinde de rette personer til virksomheden og som minimerer risikoen for at afvise ansøger, der ellers kunne have været en gevinst at få ansat. 


Du kan købe bogen her 

Hvis du vil have en introduktion til, hvordan ansættelsesudvalg kan forberede og gennemføre gode ansættelsessamtaler, så holder jeg for Folke-universitetet en forelæsning og workshop med titlen 'Ansættelsesudvalget – hvordan planlægger og gennemfører man ansættelsessamtaler professionelt? '. Den foregår i København den 23. november 2023. Læs mere og tilmeld dig her 


Anmeldelse af bogen, dejligt at den 

vurderes som inspirerende og praktisk :-)